آیا قطر یا عربستان سعودی بهطور مخفیانه در حال انباشت بیت کوین هستند؟
دیوید بیلی (David Bailey)، مدیرعامل مجله بیت کوین مگزین (Bitcoin Magazine) و یکی از چهرههای برجسته کمپین ارزهای دیجیتال دونالد ترامپ، فاش کرد یک بازیگر بزرگ در عرصه کشورهای ملی به طور قابل توجهی در بیت کوین سرمایهگذاری کرده است.
به گزارش میهن بلاکچین، اظهارات بیلی باعث گمانهزنیهای زیادی شده است؛ زیرا او گفت که حداقل یک کشور به طور فعال در حال خرید بیت کوین است و اخیراً خود را در میان پنج هولدر بزرگ بیت کوین در جهان قرار داده است.
کشورهای نوظهور، بیت کوین را دارایی استراتژیک برای ثبات مالی میدانند
بیلی با صراحت کشورهایی که در این روند دخالت نداشتهاند را مشخص و چین (China)، اوکراین (Ukraine)، بریتانیا (United Kingdom)، فنلاند (Finland) و گرجستان (Georgia) را از این فهرست حذف کرد. اما قطر (Qatar) و عربستان سعودی (Saudi Arabia) به عنوان محتملترین گزینهها مطرح شدهاند،؛ چرا که فعالیتهای آنها در بازار ارزهای دیجیتال باعث جلب توجه درباره اهداف و دامنه فعالیتهایشان شده است.
ووبلاکچین (Wu Blockchain) در صفحه ایکس خود اظهار داشت:
دیوید بیلی، مدیرعامل مجله بیت کوین مگزین و یکی از مشاوران ارز دیجیتال در کمپین ترامپ (Trump)، گفت که حداقل یک کشور به طور فعال در حال خرید بیت کوین است و اکنون در میان پنج هولدر بزرگ آن قرار دارد. قطر و عربستان سعودی ممکن است کشورهایی باشند که بیلی به آنها اشاره دارد، در حالی که او گفته بود این کشورها نیستند…
این اظهارات بیلی که هنوز در قالب گمانهزنی باقی ماندهاند، با روند رو به رشد علاقه کشورها به داراییهای دیجیتال و به ویژه بیت کوین همخوانی دارند. کشورهای نوظهور در حال بررسی بیت کوین به عنوان یک دارایی استراتژیک برای تنوعبخشی و افزایش تابآوری مالی هستند. این کشورها در حال گذر از پروژههای آزمایشی به سوی ایجاد تأسیسات استخراج بزرگ بیت کوین با ظرفیتهایی بیش از ۱۰۰ مگاوات هستند و در برخی موارد، به سمت تولید در مقیاس گیگاوات حرکت میکنند. استخراج بیت کوین همچنین در میان برخی از این کشورها در حال افزایش است.
کشورها در حال درک ارزش نگهداری داراییهای دیجیتال به عنوان بخشی از ذخایر رسمی خود هستند که این روند بر پذیرش فزاینده توانایی بیت کوین برای کمک به استراتژی مالی ملی تأکید میکند. اظهارات بیلی همزمان با روندی است که در آن دولتها و کسبوکارها در سرتاسر جهان به طور فزایندهای به پذیرش بیت کوین رسیدهاند. این پذیرش نشاندهنده تغییرات بزرگی در نگرش ملی به منابع دیجیتال است.
دولتهای تعدادی از کشورها احتمالاً آمادهاند که سرمایهگذاریهای ماهانه بزرگی در بیت کوین انجام دهند که ممکن است ارزش آنها به میلیاردها دلار برسد. این اقدامات نشان میدهد بیت کوین نه تنها به عنوان ابزار سفتهبازی، بلکه به عنوان راهکاری برای مقابله با نوسانات مالی سنتی دیده میشود.
تعجبآور نیست که برخی کشورها بیت کوین را به عنوان راهی برای کاهش وابستگی به ارزهای سنتی و شاید به منظور تثبیت پایه اقتصادی خود ببینند. قطر (Qatar) و عربستان سعودی (Saudi Arabia)، دو کشور با ثروت و قدرت زیاد، میتوانند وارد مرحله جدیدی از پذیرش جهانی بیت کوین شوند. با توجه به جستجوهای مداوم آنها برای یافتن منابع درآمدی جایگزین برای نفت، مطابق با اهداف تنوع اقتصادی خود، دسترسی محتمل این کشورها به بیت کوین میتواند الگویی برای سایر کشورهای منطقه باشد.
اظهارات بیلی سوالات بیشتری درباره این که کدام کشورها ممکن است به طور بی سروصدا این روند را پیش ببرند ایجاد کرده است. پیشتر، گزارش شده بود که ایالات متحده با ۱۲.۱۶ میلیارد دلار عمدتاً از توقیفهای قانونی، سهم قابل توجهی از ذخایر بیت کوین جهان را در اختیار دارد.
در حالی که بوتان (Bhutan) به عنوان یک منبع درآمد ملی از استخراج بیت کوین استفاده و در آن زمان حدود ۷۸۲.۴۶ میلیون دلار بیت کوین ذخیره کرده بود.