۱۴ محصول از ۳۰ محصول برتر در بین ETFها مربوط به بیت کوین و اتریوم هستند!
تقاضا برای صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) اسپات بیت کوین، در سال جاری به شدت افزایش یافته است و آمارها از برآورده شدن انتظارات خبر میدهند.
به گزارش میهن بلاکچین، دادههای بلومبرگ نشان میدهد از میان ۵۷۵ صندوق جدید که امسال راهاندازی شدهاند، ۱۴ محصول از ۳۰ محصول برتر، صندوقهای جدید بیت کوین یا اتریوم بودهاند و چهار جایگاه نخست نیز به صندوقهای بیت کوین اختصاص یافته است.
صندوقهای ارز دیجیتال، پرچمدار بازار
در چهار سال گذشته نیز از میان ۱٬۸۰۰ صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در بورس که فعالیت خود را آغاز کردهاند، صندوق iShares بیت کوین تراست شرکت بلکراک (BlackRock) از نظر جذب سرمایه، بزرگترین صندوق به شمار میرود.
ETFها ابزارهای سرمایهگذاری محبوبی هستند که در بازارهای سهام معامله میشوند و به سرمایهگذاران امکان میدهند سهامهایی را بخرند و بفروشند که همقیمت با داراییهایی نظیر S&P 500، طلا، بیت کوین و شرکتهای املاک و مستغلات هستند. در ژانویه (دی ۱۴۰۲)، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) محصولات مرتبط با بیت کوین را تأیید کرد و به ۱۰ صندوق این چنینی اجازه داد تا معامله آنها پس از یک دهه عدم پذیرش، در بازارهای سهام آمریکا شروع شود.
این ابزارهای سرمایهگذاری با جذب میلیاردها دلار طی ماههای اخیر بسیار محبوب شدهاند و هفته گذشته، ارزش آنها با گذر از مرز ۲۰ میلیارد دلار، انتظارات را در هم شکست؛ چرا که تنها در عرض ۱۰ ماه به جایگاه پنجساله ETFهای طلا دست یافتند.
به گفته جیمز سیفرت (James Siffart)، تحلیلگر ETF در بلومبرگ اینتلیجنس، دلیل این جذب سریع سرمایه، بخشی به دلیل تقاضای متراکم سرمایهگذارانی است که مدتها به دنبال سرمایهگذاری در بیت کوین بودند اما پیش از تأیید این صندوقها راهکار امن و آسانی در دست نداشتند.
او اظهار داشت:
فکر میکنم بخشی از آن به دلیل تقاضای متراکم بوده است؛ اما همچنین تقاضای جدیدی وجود دارد، زیرا افراد بیشتر در حال آشنا شدن با آن هستند.
وی افزود مؤسسات مالی سنتی نیز به این محصولات علاقهمند شدهاند و از جمله آنها میتوان به صندوقهای پوشش ریسک که در معاملات فیوچرز فعالیت دارند اشاره کرد. این امر به افزایش جریان سرمایه و تقاضا کمک کرده است و صندوقهای پوشش ریسک در حال حاضر روی ETFهای بیت کوین سرمایهگذاری کرده و قراردادهای فیوچرز را به فروش میرسانند.
نهادهای بزرگ مانند مورگان استنلی (Morgan Stanley) و گلدمن ساکس (Goldman Sachs) اکنون از طریق این محصولات جدید به بیت کوین دسترسی پیدا کردهاند و قیمت بیت کوین نیز حتی پس از این تأییدیهها در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲) به سقف تاریخی جدیدی رسید.
با این حال، صندوقهای ETF اتریوم اینچنین موفقیتی نداشتهاند. SEC در ماه می (اردیبهشت ۱۴۰۳) با بیمیلی به ETFهای دومین رمزارز بزرگ اجازه فعالیت داد. از زمان آغاز معاملات این ETFها در جولای (تیر ۱۴۰۳)، جریان ورودی آنها چندان چشمگیر نبوده است.
یکی از دلایل این امر به صندوق اتریوم گریاسکیل (ETHE) مربوط میشود که پیش از جولای به جای یک ETF، بیشتر شبیه به یک صندوق بسته فعالیت میکرد. تغییر وضعیت این صندوق باعث شده سرمایهگذارانی که قبلاً سرمایه خود را در این صندوق نگه داشته بودند، به سرعت سهام خود را بازخرید کنند و این امر به خروج گسترده سرمایه منجر شده است. تاکنون حدود ۳ میلیارد دلار از این صندوق خارج شده که منجر به خروج خالص ۴۷۲.۷ میلیون دلار برای ۹ صندوق اتریوم فعال شده است.
با این حال، این به معنای نبود تقاضا نیست. سرمایهگذاران به سایر محصولات پول تزریق کردهاند و این امر میتواند به معنای یک نقطه عطف و بازگشت در آینده باشد. سیفرت در این باره افزود:
فعلاً جریانهای خروجی از ETHE بیشتر از جریانهای ورودی به سایر ETFهای اتریوم است، اما این وضعیت فعلاً اینگونه است.
منابع و ارجاعات
نیت گراچی (Nate Geraci)