اخبار بیت کوین

اشتباهات مستند HBO در معرفی پیتر تاد به عنوان ساتوشی ناکاموتو چه بود؟

روز سه شنبه، مستند HBO پیتر تاد (Peter Todd) را به عنوان ساتوشی ناکاموتو معرفی کرد، اما تناقضات و خطاهای زیادی در این ادعا وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها می‌پردازیم.

به گزارش میهن بلاکچین، مستند “Money Electric: The Bitcoin Mystery” در ۸ اکتبر (۱۷ مهر) توسط شبکه Home Box Office (HBO) پخش شد. این مستند به‌طور بحث‌انگیزی ادعا کرد هویت ساتوشی ناکاموتو، خالق مستعار بیت‌کوین را کشف کرده است. این فیلم نشان می‌دهد پیتر تاد، توسعه‌دهنده Bitcoin Core، همان ناکاموتو است. با این حال، با بررسی دقیق‌تر حقایق، به سرعت چندین تناقض در این ادعا مشخص شد.

ما همه ساتوشی هستیم!

یکی از ادعاهای اصلی مستند HBO این است که تاد از یک عنوان مستعار برای اعتبار بخشیدن به بیت کوین استفاده کرده است؛ البته در این مورد مغایرت‌هایی وجود دارد.

بیت کوین در سال ۲۰۰۸ زمانی که تاد در حال تحصیل در رشته هنرهای زیبا بود راه‌اندازی شد. اگرچه تاد به رمزنگاری علاقه داشت، اما وی علنا اعلام کرده که تا سال ۲۰۱۴ کار روی بیت کوین را شروع نکرده است.

در این مستند، تاد به طعنه گفت که او ساتوشی است؛ حرفی که HBO ممکن است آن را خیلی جدی گرفته یا از آن برای پیشبرد نظریه‌ای که تاکنون بسیار پیچیده بوده استفاده کرده باشد.

تاد در این مستند اظهار داشت:

اوه، نه، من ساتوشی هستم. من ساتوشی ناکاموتو هستم.

گفته می‌شود پیتر تاد قبلا هم چنین صحبتی داشته است. منظور او از این گفته، در واقع حفظ حریم خصوصی ساتوشی ناکاموتوی واقعی است؛ اینکه اگر او نمی‌خواسته یا نمی‌خواهد هویتش فاش شود، بهتر است به این خواسته احترام گذاشته شود.

تفسیر نادرست پست انجمن BitcoinTalk

مستند HBO شواهدی را در یک پست که در سال ۲۰۱۰ در فروم BitcoinTalk، یکی از قدیمی‌ترین انجمن‌های آنلاین که به بحث درباره بیت کوین و موضوعات مرتبط با کریپتو اختصاص دارد، ارائه کرده است.

سازنده مستند اشاره می‌کند که تاد در این فروم به طور تصادفی به جای حساب ساتوشی از حساب خود پست گذاشته و ظاهراً هنگامی که ساتوشی به پست گذاشتن در این فروم پایان داد، او هم در کنار خالق بیت کوین ناپدید شده است.

تاد در مورد این موضوع در این مستند گفته بود:

آخرین پست ساتوشی یک هفته پس از ثبت نام من در بیت کوین تاک بود، اما […] سپس من ناپدید شدم.

علیرغم اظهار تاد مبنی بر تصادفی بودن این اتفاق، فیلمساز از این گفته برای نشان دادن ارتباط مشکوک این دو هویت استفاده می‌کند و نمی‌خواهد قبول کند که صرفا یک اقدام تصادفی بوده است.

پیتر تاد ادعاها مبنی بر ساتوشی بودن خود را رد کرد!

در طول مستند، تاد مکررا از فیلمسازان به دلیل هیجان‌انگیز کردن داستان انتقاد می‌کند و هنگام مطرح شدن «نظریه‌های احمقانه» که تاد گفت «مضحک» هستند، آنها را «بسیار خلاق» خواند.

در اینجا، تاد با لحنی کنایه‌آمیز گفت:

البته من ساتوشی هستم و کریگ رایت هستم.

وی به وضوح نشان داد که این ادعاها را پوچ می‌داند. او همچنین پیش‌بینی کرد این مستند برای «تعدادی از بیت کوینرها» «بسیار خنده‌دار» خواهد بود:

این نمونه دیگری از فعالیت روزنامه‌نگاری خواهد بود که واقعا به روشی بسیار خنده‌دار نکته را به درستی درک نمی‌کنند […] نکته این است که بیت‌کوین را به ارز جهانی تبدیل کنیم و افرادی مانند شما که حواسشان به مزخرفات پرت می‌شود، به طور بالقوه می‌توانند در این زمینه خوب عمل کنند.

توصیف نادرست عبارت Replace-by-fee

این مستند همچنین ادعا می‌کند معرفی «جایگزینی با کارمزد (Replace-by-fee)» یا همان RBF توسط تاد در سال ۲۰۱۴ یک ویژگی از پیش برنامه‌ریزی‌شده مرتبط با چشم‌انداز اصلی ناکاموتو برای بیت‌کوین بود. با این حال، در این مورد هم کمبودهایی وجود دارد، زیرا RBF بخشی از طراحی اولیه این ارز دیجیتال نبود.

معرفی RBF توسط تاد سال‌ها پس از ناپدید شدن ساتوشی انجام شد، اما فیلمساز به طور ضمنی گفت که RBF پس از پیشنهاد ۵۰۰ دلاری جان دیلیون (John Dillion) برای یافتن راه‌حل، به نفوذ دولت گره خورده است.

همانطور که در این مستند گفته شد، «کارمزد بسیار اندک» در فیلم مشکوک نشان داده شده است، اما بیشتر شبیه تلاشی برای ساختن روایتی بزرگ بدون شواهد کافی است.

در کل، به نظر می‌رسد این مستند به‌جای تکیه بر شواهد متقن سعی داشته تا با شواهد دم دستی به مخاطب بقبولاند که هویت ساتوشی ناکاموتو را کشف کرده است. با بحث‌هایی که در جامعه کریپتو در این مورد مطرح شده، به نظر می‌رسد اگر هویت این شخص ناشناس باقی بماند نتایج بهتری برای بازار خواهد داشت.

منبع
Cointelegraph